Több, mint önmegvalósítás
komment

By: brigitteblog 2017. szeptember 06.

brigitte_profile.jpgKevés emlékkép él oly élénken mindmáig bennem kisgyermek koromból, mint amikor apró csemeteként a ruhásszekrény legalsó polcáról titkon elcsenve, legelőször bújtattam bele csöpp lábaimat édesanyám gyönyörű, előkelőn csillogó, lakkfekete körömcipellőjébe. Noha a tűsarkak korántsem passzoltak a parányi talpakra, én mégis órákig képes voltam bennük tipegni–totyogni a szülői fészekben, büszkén illegetve magam bennük a tükör előtt.

Ebben az értékcsökkent világban időbe telt mire megértettem, hogy noha egy nő megjelenése, kisugárzása, ápoltsága a női lét esszenciája, mindez üres kirakatlét és sivár külsőség csupán, ha szem elől tévesztjük a valós emberi értékeket, a régi normákat, amelyek mentén nevelkedtünk.

Fontosnak tartom, hogy felfedezzük magunkban azt a nőt, akiben megvan az a bizonyos megfoghatatlan, időtlen elegancia és diszkrét erotika, amely messze túlmutat a viselt ruhák milyenségén. A nőt, aki játszi könnyedséggel kombinálja ruhatára drágább alapdarabjait az olcsóbb holmikkal, akinek mindig isteni az illata, aki nagy gondot fordít az arcápolásra, de a sminkelést nem viszi túlzásba, aki megjelenését kócos, laza loboncával tökéletesíti. A nőt, aki kiélvezi az élet minden pillanatát, aki imád élni, és aki a saját lábán állva igyekszik megvalósítani önmagát.

Hosszú hónapok áldozatos munkájának eredményeképpen ebben a szellemiségben született meg a blog és ez a weboldal is, amely a francia Brigitte (ejtsd: Brizsitt) nevet viseli és amelynek jelentése "fenséges".

Írásaimban a divat világán, szépségápoláson és trendeken túl betekintést nyerhetsz abba az értékrendbe, látásmódba, amit én magam is képviselek. Saját kezűleg is megvalósítható ötleteket leshetsz el, amelyeket egy csipet kézügyességgel magad is könnyedén megvalósíthatsz - legyen szó házilag kevert kencékről, egyedileg készített ajándékokról vagy az otthont ékesítő szezonális dekorációkról. Nem utolsó sorban pedig a gasztronómia szerelmeseként izgalmas és fenséges fogásokkal szeretnélek buzdítani, hogy a gyorséttermek és készételek világában inkább serpenyőt és fakanalat ragadj.

Szeretném, ha írásaim hozzásegítenének egy boldogabb, magabiztosabb és kiegyensúlyozottabb élethez és ha téged is arra inspirálnának, hogy mindig, minden körülmények között kihozd magadból a legtöbbet, miközben talán, „észrevétlenül” megvalósítod önmagad!

Bővebben a blog hátteréről ITT olvashatsz.

Brigitte

 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://brigitte.blog.hu/api/trackback/id/tr712807836
süti beállítások módosítása