Több, mint önmegvalósítás
KENCE-FICE Szólj hozzá!

KENCE-FICE

Tápláló rózsás testvaj házilag

By: brigitteblog 2017. október 19.

ALIGHA LÉTEZIK KIÁBRÁNDÍTÓBB, LELOMBOZÓBB LÁTVÁNY EGY LÁTSZÓLAG ÁPOLT, CSINOSAN FELÖLTÖZÖTT NŐ RUHÁJA ALÓL KIVILLANÓ, KISZÁRADT LÁBAINÁL, VAGY A SZANDÁLJÁBÓL KIKANDIKÁLÓ, KIREPEDEZETT SARKAINÁL.

img_0753.jpg

Hosszú ideje keresem azt a természetes összetevőkből készült testápolót, amely a perzselő nyári napsugarak, a sós tengervíz, a szárító hatású kozmetikumok vagy épp a téli, hosszantartó, forró fürdők és a fűtési szezonra jellemző száraz levegő okán szomjazó, kiszáradt bőrömnek igazi „felfrissülést” nyújtana.Jóllehet, az üzletek, drogériák polcain számos testápoló termék sorakozik és mind egytől-egyig a puha, bársonyos bőr ígéretével csábít, anélkül, hogy kellemetlen, zsíros érzetet hagyna maga után, a legtöbb esetben azonban már néhány használat után csalódottan kell konstatálnunk, hogy bizony - legyen szó akár olcsóbb, drogériás kencéről, akár márkás luxustermékről – a várt hatás elmaradt.

Megelégelve az állandó kísérletezgetést, úgy döntöttem magam készítem el a keveréket, amely mentes mindenféle mesterséges tartósítószertől, színezéktől, hosszantartóan hidratál és használatát követően diszkréten illatozik a bőrön, ezzel egyúttal kipipálva őszi bakancslistám utolsó pontját - "Hidratálj!".

Az alábbi receptúra egy csipet kreativitással tetszés szerint számtalan változatban könnyedén tovább gondolható, a különféle illóolajokkal akár évszakra is szabhatjuk, de saját kezű ajándéknak szeretteink részére a karácsonyfa alá sem utolsó.
img_0754.jpg 

Hozzávalók:

125 g kakaóvaj
60 g mandulaolaj
30 g kókuszolaj
8-10 csepp rózsa illóolaj
1 tk E vitamin olaj (opcionális)

Így készítsd:

A kakaóvajat, kókuszolajt gőz fölött egy edényben olvasztd fel, majd add hozzá a mandulaolajt és a rózsa illóolajt. Utóbbi azon túl, hogy kellemes, simogatóan édes illatot kölcsönöz a testvajnak, antibakteriális, gyulladáscsökkentő és nyugtató hatásának köszönhetően kiváló gyógyír az irritált, kipirosodott bőrre, továbbá hatékony stresszoldó.

A keveréket tovább gazdagítva néhány csepp E vitaminnal lelassíthatjuk a sejtöregedés folyamatát és hatékonyan vehetjük fel a küzdelmet a bőrünkön már itt-ott megjelent apróbb ráncokkal, barázdákkal is.

Az immár egynemű elegyet 20-30 percre helyezd a hűtőbe, hogy az kissé ismét megszilárduljon, majd a konyhai robotgép keverőtáljában magas fokozaton kezdd el felverni – épp mint a tojásfehérjét – kemény habbá! Amikor az olajos keverék habkönnyű, laza szerkezetű, bársonyosan lágy krémmé szelídül, elkészültél.

Tipp: Ha a testvaj használata előtt, zuhanyzás közben körkörös mozdulatokkal alaposan átradírozod a bőröd, még bársonyosabb, még selymesebb lesz az eredmény.

img_1093.JPG

img_1092.JPG

Remélem ti is kedvet kaptatok a saját, házi hidratálótók elkészítéséhez, az elkészült kencéket osszátok meg velem is az Instagramon, használjátok a #brigitte_fallbucketlist  hashtaget!

 

Jó mókát, csodás őszi napokat kívánok!
Brigitte

 

 

Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Amennyiben szívesen olvasnád írásaimat a jövőben is, iratkozz fel a blogomra, hogy azonnal értesülj az új bejegyzésekről. Instagram és Facebook oldalamon pedig további képek közül szemezgethetsz, gyere, nézz be hozzám, várlak szeretettel! 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://brigitte.blog.hu/api/trackback/id/tr9413016728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása